Haber Arama
Kategoriler
İlginizi Çekebilir
Eşya Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Eşya Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Eşya Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Eşya Sigortası Fiyatları Ne Kadar ve eşya sigortası ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için derledik. Eşya sigortası, kişinin mal varlığını kapsayan mal varlığı ve eşyaların güvence altına alınmasını sağlayan bir poliçe olarak tanımlanabilmektedir.

Mal varlığına dahil olan eşyalar arasında teras, balkon veya bahçe ile birlikte konut ya da konutların içerisinde bulunan eşyalar da yer almaktadır. Yaşanabilecek her türlü zarar veya risk durumuna karşın eşyalarınızın teminat altına alınması için, eşya sigortası yaptırabilirsiniz. Eşya sigortası fiyatları ne kadar ve içerdiği detaylar için açıklamamıza devam edebilirsiniz.

Eşya Sigortası Ne İşe Yarar?

Eşya sigortası ne işe yarar sorusu sıkça merak edilmektedir. Evi veya iş yerinizde bulunan tüm eşyaların koruma altına alınması için, eşya sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Oluşabilecek herhangi bir zarar durumunda meydana gelen hasarların karşılanması için, maddi bir kaynak olarak eşya sigortasından yararlanabilirsiniz.

Eşya sigortası şartları, size sunulan poliçenin içeriğine ve detaylarına göre farklılık göstermektedir. Eşya sigortasının poliçesine göre belirlenen ve teminat altına alınan eşyalar risk çeşitlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Sadece elektronik eşyalar için eşya sigortası yapılabilirken, bazı durumlarda isteğe göre tüm eşyalar için de yapılabilir. Hazırlanacak poliçenin içeriğine göre tek bir eşya için bile eşya sigortası yapılabilmektedir.

Eşya Sigorta Bedeli Nedir?

Eşya sigorta bedeli nedir ve nasıl hesaplanacağı ile ilgili önemli bilgileri inceleyebilirsiniz. Eşya sigortası hesaplama sırasında dikkat edilesi gereken pek çok önemli nokta vardır. Eşya bedeli eşya sigortası yaptırmak isteyen kişi tarafından sigorta şirketine beyan edilmelidir. Bunun yanı sıra eşya bedeli hesaplamasında etkili olan pek çok faktör de bulunmaktadır.

Nelerin eşya olarak görüleceği ve her eşya için değerinde ve farklı bir tutar yazılması gerektiği gibi etkenler oldukça önemlidir. Eşya bedeli belirleme sırasında poliçenin hazırlandığı gün dikkate alınmaktadır. Bu güne göre en güncel fiyatlar baz alınarak, sigorta bedeli hesabı yapılmaktadır. Eşya sigortası yaptırırken bir diğer önemli konu da sigorta primine ödenecek olan ücrettir.

Ev Eşya Sigortası Fiyatları

Ev eşya sigortası fiyatları pek çok faktöre göre farklılık göstermektedir. Hem eşya, hem de konut sigortasında ödenecek olan primler değişmektedir.

Sigorta şirketine ödenecek olan primler bazı kriterlere uygun olarak belirlenmektedir. Konut ve eşya sigortasında ödenecek olan primi belirleyen faktörler şu şekilde listelenebilir:

·        Sigorta yapılacak olan konutun inşa bedeli,

·        Konutun bulunduğu kat,

·        Konutun ve binanın yapıldığı malzeme,

Konutun, DASK poliçesinin olup olmadığı ve konutun ne adar süre boş kaldığı gibi etkenlerdir. Bu kriterler neticesinde konut sahipleri sigorta şirketlerine belirli bir prim ödemek zorundadırlar.

Ancak ödenecek olan prim bu kriterlere göre azalabilir veya artabilir. Eşya sigortasında da eşyaların ortalama değeri, sayısı gibi faktörlere göre ödenecek olan primler değişmektedir.

Eşya Sigortası Zorunlu Mu?

Eşya sigortası zorunlu mu sorusunu kısaca yanıtlamak isteriz. Eşya sigortası diğer sigorta çeşitlerine kıyasla, yasal olarak zorunlu tutulan bir poliçe çeşidi değildir. Kişi veya kişiler isteğe bağlı olarak konut veya işyerlerinde bulunan eşya ya da eşyaların sigortalanmasını talep edebilir.

Hasar veya zarar durumunda, tamirat ve yenileme masrafların daha düşük seviyede tutmak istiyorsanız, sigorta primlerini düzenli ödeyerek eşyalarınızın güvence altında tutulmasını sağlayabilirsiniz.

Eşya sigortası size uygun olan poliçe planına göre eşyalarınızın korunmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Mülklerinizde yer alan eşya veya eşyaların güvence altında tutulmasını sağlamak için seçtiğiniz bir sigorta şirketlerine başvurarak eşya sigortası yaptırabilirsiniz. 

AlbanianArabicAzerbaijaniBelarusianBulgarianChinese (Simplified)CzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPortugueseRomanianRussianSpanishSwedishTurkishBosnian